Ново

7 начина да превърнете апартамента под наем в истински дом

Стъпката към наемането на жилище далеч не ви лишава от възможността да го превърнете в истински уютен дом с атмосфера и собствен почерк. В статията ще откриете няколко ценни съвета, с помощта на които да превърнете апартамента под наем в приветлив дом.1. Изберете цвят и обзавеждане по собствен вкус:

Цветовете винаги разкриват голяма част от същността ни, но боядисването на стените в неонови цветове не е опция… Ако все пак сте човек, който не може да живее без ярките нюанси - приложете ги в мебелите, част от декорацията или аксесоарите. Син фотьойл би внесъл страхотен детайл към изчистената сива стена.


2. Създайте собствен домашен офис:

Какво по-хубаво от това да изпиеш току-що приготвеното кафе не къде да е, а вкъщи, без сутрешното бързане за работа. Независимо дали работният ви ден преминава изцяло или частично у дома, е за предпочитане да имате отделено за тази цел място. Експериментирайте и го съобразете спрямо собствения си вкус. Определете вашия личен бизнес кът. Уверете се, че имате подходящо осветление - то е от голямо значение. Удобният стол, на който да творите, също е част от задължителните придобивки.


3. Купете си растение:

Трендът със зеленината вкъщи се завръща с пълна сила. Подобно на книгите и снимките, растенията са предпочитан вариант за внасяне на индивидуалност и характер на избраното от вас място. Ако пространството, с което разполагате, не е много голямо, винаги можете да се възползвате от висящите растения.


4. Добавете щипка АРТ за вкус:

Всяка форма на изкуство, закачена на стена, е тоталният класически завършек на жилищния интериор. В случай, че наемодателят не е съгласен с взетото от вас решение, то винаги има втори вариант. Използвайте хитрини - подпрете картините на някоя мебел или стена или просто наредете любимите си снимки на етажерката.


5. Дайте втори живот на стария под:

Този под… От вездесъщото “landlord blue”, до така познатия ламинат. Често подмяната на подовата настилка не е опция, но има как тя да заживее втори живот! Килимът е най-доброто решение в тази ситуация - покрива максимално голяма част от пода, който не харесвате. Ако сте от любителите на така наречените “lofty carpets”, то преценете добре дали ще имате достатъчно време за поддръжка. Използвайте го, освен като средство, и като подходящ детайл.


6. Стремете се към отворените пространства:

Трендът “open-plan living” все още взима превес. Не робувайте на ограниченията. Можете сами визуално да разделите и характеризирате пространството на жилището. За тази цел мебелите ще са ви задължителен инструмент. Една правилно позиционирана етажерка може да изиграе важна роля. От една страна запазва светлината в дома непокътната, от друга е перфектната придобивка, която да организира част от вещите ви.


7. Изпълняване на двойна служба:

Ако жилището разполага с ограничено пространство, то мебелите, които избирате, трябва да са много внимателно преценени. Оглеждайте се за мултифункционални такива като например разтегателна холна маса и диван, който става на спалня. Стол или табуретка могат да играят ролята както на нощно шкафче, така и да се използват като допълнително място за сядане. Разтегателен стол, който да изпълнява функциите си, но и едновременно с това да става на кресло, в което да потънете с любимата си книга в неделния следобед е must have.


Всяко жилище под наем има потенциал да се превърне в перфектния дом, стига това да е последвано от добре обмислени решения. Бъдете дръзки и смели, черпете идеи от нещата, които ви вдъхновяват, но не забравяйте да се съобразите с изискванията на наемодателя. Ние ви дадохме 7 лесни стъпки за бъдещите творчески процеси, които да напътстват приятния процес по обзавеждане и декорация. А сега е ред да попитаме какви са вашите собствени хитринки и принципи, които следвате?

Подобни статии: