Ново

8 грешки при пренасяне в нов дом

14.09.2020

Пренасянето в нов дом е събитие, което се случва рядко, но предизвиква силни вълнения. Когато сме под стрес, сме по-склонни да забравяме важни неща. Затова пренасянето често протича не толкова безаварийно, колкото се надяваме. Кои са най-често допусканите грешки при преместването в ново жилище и как да ги избегнем? В настоящата статия отговаряме изчерпателно на тези въпроси и Ви даваме насоки как да превърнете пренасянето си в абсолютен успех!

1. Изгответе план

Добрият план е като жената, която стои зад всеки успял мъж. Без предварителен план пренасянето ви е обречено на провал. Трябва внимателно да планирате как ще опаковате вещите си, кои от тях са с приоритет за вас, как ще ги пренесете, от коя стая ще започнете. Съставете си списък и отмятайте всичко, което сте изпълнили до момента. Така процесът ще бъде много по-организиран и спокоен!

2. Проучете фирмите за хамалски услуги

За никого няма да бъде приятно вещите му да се окажат изгубени или счупени след пренасяне. Поради тази причина трябва много внимателно да проучите фирмите, предлагащи хамалски услуги във вашия град. Прочете отзиви на клиенти, разпитайте приятелите си, говорете с представители на компаниите. Питайте ги детайлно за условията, застраховките и цените им. След като сте събрали достатъчно информация, ще можете да направите правилния за вашата ситуация избор.

3. Опаковайте правилно вещите си

Първоначално опаковането звучи като една от най-лесните части от пренасянето. Истината обаче е различна – опаковането също трябва да бъде направено обмислено. Препоръчително е чупливите вещи да бъдат увити в хартия или аерофолио и да бъдат опаковани отделно от другите. Погрижете се всички кашони да са опаковани здраво, за да се намали рискът от разсипване при транспортирането. За още повече удобство ви съветваме да надпишете всичките чували и кашони, за да сте наясно със съдържанието на всеки един от тях.

4. Не пренасяйте ненужен багаж

Преди време по една телевизия даваха предаване за вехтошари – хора, имащи манията да събират всякакви ненужни вещи. Домовете им бяха толкова препълнени, че едва имаше място за придвижване. Не искате и вашият дом да бъде такъв, нали? Преди да опаковате вещите си, им направете старателен подбор. Кои са ви наистина необходими, кои не сте ползвали в близките 1-2 години и без кои можете – това са ключови въпроси, на които трябва да си отговорите честно. Бъдете рационални и пренесете в новия си дом единствено нужните и полезни вещи.

5. Пригответе „спасителен комплект“

В случая спасителният комплект представлява чанта с неща от първа необходимост. В нея сложете всичко, което ще ви потрябва в първия ден от пренасянето, когато още не е пристигнал целият ви багаж. Портфейл, ключове, важни документи, тоалетни принадлежности, зарядни, лекарства и дрехи за смяна – буквално вещите, които използвате ежедневно. Ако имате домашен любимец, не забравяйте да добавите към спасителния комплект купичките и храната му.

6. Не пренебрегвайте сегашния си дом

Нормално е да сте развълнувани за новото си жилище и вече да не обръщате внимание на старото. Но е важно да не го пренебрегнете. Почистете основно и подредете, за да го оставите чисто и спретнато. Следващите наематели или купувачи ще ви бъдат благодарни!

7. Измерете внимателно мебелите

Ако има мебели, които планирате да пренесете в новия си дом, задължително ги измерете. За по-сигурно го направете няколко пъти дори. Вижте дали ще се съберат там, където искате да ги сложите. Когато имате тази информация предварително, ще може да промените плана си при необходимост. Освен това ще си спестите грозни черти от одрасквания по стените.

8. Не забравяйте да смените адреса си

Вече сте се преместили безпроблемно в новия си дом, но след известно време усещате, че нещо липсва. Сметките ви не идват и винаги закъснявате със сроковете. Това създава неприятности, които спокойно можете да избегнете. Още преди да се пренесете окончателно, задействайте процеса за смяна на адреса си за важни сметки, документи и други.

Вече сте готови за успешно пренасяне в новия си дом! Как ви се струват нашите 8 съвета? Допускали ли сте преди някоя от гореизброените грешки?

Подобни статии: