Ново

8 стъпки как да разкрасим градината с нисък бюджет

Може би звучи трудно, но това далеч не е така - по-лесно е отколкото изглежда. Не е нужен висок бюджет, за да освежите досегашния облик на градината и да я накарате да заблести. А кога, ако не сега ще е най-подходящият момент?


1. Оформете растенията

Един от най-лесните и предпочитани начини за постигане на “уау” ефект е оформянето на тревните площи и храстите, които се намират във вашия зелен рай. Изберете определена форма - овал или кръг и се стремете да оформите така всяка зеленина. Това създава усещане за подреденост и изгражда определена структура.


2. Купете трайни насаждения

Най-добрият начин за попълване на местата в градината е купуването и засаждането на трайни насаждения. Това може би звучи като напреднало градинарство, но не е непосилна задача. За предпочитане е трайните насаждения, които ще засадите, да са гемове, астрастия и издръжлив здравец. На следващата година, когато са пораснали достатъчно, можете да ги разсадите и да засадите нови.


3. Засадете дърво

Имайки предвид големината и дълголетието им, дърветата често са за предпочитане. Ако мястото не го позволява - опитайте малки дръвчета като Juneberry, Amelanchier lamarckii или Prunus x incam x `Okame`. Съобразете дървото според размера на мястото, с което разполагате.


4. Украсете със светлини

Външните феерични светлини могат лесно да се закупят онлайн или да се намерят във всеки магазин, свързан с градински материали. Те ще превърнат градината ви в една малка приказка. Можете да ги увиете около клоните на дърветата, да ги закачите по градинските мебели и да се наслаждавате на създадената атмосфера.


5. Пробвайте с подправки

Винаги можете да прегърнете идеята за “Grow your own trend” дори и градината ви да не е от най-големите. Изберете си подходящ ъгъл и засадете там любимите си подправки. Това не само ще придаде свежест, но ще ви спести разходи за покупки.


6. Изградете изкуствено езерце

Друг чудесен начин за разкрасяване на градинския екстериор е чрез поставянето на малко езерце. Не е необходимо да се изгражда масивна конструкция - съберете камъчета, изкопайте дупка, укрепете дъното с водоустойчива лепенка, която лесно можете да прикриете с още камъни. Воала - имате си собственоръчно изградено езерце, на което да се любувате.


7. Експериментирайте с чакъл

Когато въпросът за избор на настилка за пътечките дойде на преден план, винаги е по- бюджетно да изберете чакъла пред асфалта. За да го поставите правилно първо ще е необходимо да маркирате зоната, която желаете да покриете. Втората стъпка е да изстържете рохкавата почва или трева и да закрепите пропусклива мембрана, за да спрете разпространението на плевелите. Дълбочината е добре да бъде до 2,5 см. Съобразете цвета на чакъла с растенията, за да получите приятен контраст.


8. Градински мебели

Изгодно, ефектно и дълготрайно е да направите удобни лежанки, градински диван и маса от палети. Нужна е мъжка ръка, въображение, зеге и лак. Възглавниците и декорацията оставяме на женския пол. Воала, романтично място за вечеря в топлите летни вечери.


Убедихте ли се, че можете да превърнете градината си в произведение на изкуството при това с малко средства и усилия? Ние ви дадохте 8 стъпки, чрез които да го направите, а сега е ваш ред да развихрите въображението си!

Подобни статии: