Ново

Интериор по хороскоп? 12 въпроса към експерта по темата Никола Николов + БОНУС

23.03.2023

Въпрос 1
Брейн Тръст:
Здравейте, г-н Николов! Благодарим Ви че откликнахте на молбата ни за интервю по тази необикновена тема. Като за начало, представете се с няколко изречения на нашите читатели и клиенти.  С какво се занимавате професионално и как се насочихте към него?
Никола Николов:
Името ми е Никола Николов и през 2016 създадох Матранг с цел мултидисциплинарно прилагане на астрология и други езотерични знания в архитектура, интериорен дизайн, тиймбилдинги.
Когато питам баба ми кога се е случило някакво събитие, нейният отговор обикновено е: „По черешово време“ или „Като изкоренихме пипера“. За живеещите в града връзката с природните цикли е силно нарушена. Тъй като не участваме в отглеждането и добиването на храна и материали, пилеем без уважение ресурсите си. Мое призвание е да помагам на хората да живеят истинно, споделено с околните и планетата ни и да достигат най- високите си възможности.


Въпрос 2
Брейн Тръст:
Каква точно е връзката между интериорния дизайн и астрологията? Различава ли се от Фън шуй?

Никола Николов:
Всички планети гравитират около Слънцето в неговия галактически път. Нашата планета е член на Слънчевото семейство и е в постоянно взаимодействие с всички останали небесни тела. Всяко раждане, всяко начало има своята натална карта. В хороскопа на всеки човек е описано в какъв дом израства и каква трябва да бъде средата му занапред, за да се развива и чувства добре.
През 2017 година направих проучване с много клиенти и архитекти за техните вкусове и нужди по отношение на астрология. Систематизирах тези данни и продължавам да ги обогатявам с почти всяка астрологична сесия и интериор.  Днес резултатите от този труд спомагат по-бързата и дълбинна работа на архитектите и по-здравословната среда на живот за клиентите ни.
Астродизайн няма общо с Фън шуй, но те биха могли да се допълват. Като студент се бях увлякъл по Фън шуй, но скоро разбрах , че в реалността можем да използваме по-малко от 10% от неговите правила и той най-вече в декорирането. А тъй като жадувам минимализъм, декорациите не са в моя стил.

Въпрос 3
Брейн Тръст:
Отговорни ли са зодиакалните знаци при избора на интериорен дизайн или по-скоро влиянието идва от цялостната натална карта на човек?

Никола Николов:
Планетите и другите небесни тела също ни влияят и зодията ни (позицията на Слънцето) е недостатъчна, за да определим интериорния дизайн за човека само спрямо нея.
Въпрос 4
Брейн Тръст:
Има ли значение дали сме родени през деня или нощта за това какъв дом харесваме?

Никола Николов:
Не!

Въпрос 5
Брейн Тръст:
Кои междупланетарни аспекти в нашия хороскоп са основополагащи за изготвянето на конкретен проект за интериор?

Никола Николов:
Позициите на Слънце и Луна, Венера е чувството ни за естетика, струпването на планети в хороскопа ни, както и точка в хороскопа, която буквално описва дома ни.
Въпрос 6
Брейн Тръст:
Може ли да хвърлите малко светлина, относно това, как определяте най-подходящия интериор за даден човек?

Никола Николов:
Необходим ми е точният час на раждане, за да построя наталната карта на човек. На тази база разчитам нуждите на човешката душа, включително за пространствата, които обитава. Следва откровен човешки разговор за мечтите, предпочитанията, начин на живот, практичността, чувството за красота, бюджет, времеви рамки. Важно ми е да се потопя в света на клиентите си, за да извлека цялата ми нужна информация.  С използването на Астродизайн обикновено 95% от идейния проект е одобрен още след първо представяне на работата ни.

Въпрос 7
Брейн Тръст:
Бихме ли могли да използваме астрологията, както при избора на интериор, така и за да изберем подходящото жилище?

Никола Николов:
Това дори е първата крачка, тъй като интериорът следва съществуващата архитектура. Когато клиентите ни си харесат имот, отиваме на място и правим консултация на обекта. Даваме своето архитектурно становище за качество на изпълнение и възможно преустройство и доколко имотът е подходящ от астрологична гледна точка.


Въпрос 8
Брейн Тръст:
Могат ли двама човека с различни натални карти да се чувстват добре в един дом? Да речем, при двойките живеещи заедно, променя ли се нещо и как подхождаш към изготвянето на такъв проект за дизайн?

Никола Николов:
Когато двама или повече души пребивават заедно в едно пространство, техните хороскопи работят заедно, създавайки нов комплексен хороскоп - един нов организъм. Ако имаме четиричленно семейство, обикновено се стремим общите помещения да олицетворяват синергията между всички тях, а спалните да провеждат по-индивидуално енергията на отделния индивид. Често се оказва, че партньорите в двойките трябва да спят поне веднъж в седмицата отделно, за да се презареждат - затова залагаме на по-мултифункционални помещения.


Въпрос 9
Брейн Тръст:
Има ли много хора, които се интересуват от това да подредят дома и работното си място, според наталната им карта?

Никола Николов:
Архитектурата и интериорният дизайн са елитарни услуги и търсихме достъпен начин да помагаме на повече хора да обитават най-подходящия за тях дом или офис. Затова сме щастливи, че интересът към Астродизайн консултациите ни нараства с всеки изминал сезон. Те се провеждат в имота на клиента, в офиса ни или онлайн. Също така помагаме в търсенето на нов имот.


Въпрос 10
Брейн Тръст:
Можеш ли да ни издадеш на коя зодия, какви цветове ѝ подхождат в интериора?


 Никола Николов:
Разбира се! Отново с уточнението, че само зодията е крайно недостатъчна:

Овен – бяло, черен метал, червени и оранжеви акценти
Телец – бяло, крем, охра, зелено, дърво, камък
Близнаци – бяло, жълто, ярки цветове, пластмаса
Рак – сиво, синьо, сребро
Лъв – бяло, жълто, оранжево, злато
Дева – бяло, бежово, зеленина, камък, варовик
Везни – светло розово, бебешко синьо, силни контрасти като бяло - черно
Скорпион – бордо, графит, черни метали
Стрелец – тюркоаз, синьо, мед
Козирог – бяло, индиго, старо дърво, къс камък
Водолей – бяло, светло синьо, светло сиво, стъкло
Риби – цикламено, лилаво, тюркоаз


Въпрос 11
Брейн Тръст:
Преди да започнете проектирането на интериора, освен астрологията използвате ли и други помощни науки? Например психология за изграждане на профила на клиента.

Никола Николов:
Често, още при първия разговор изготвяме профил на клиентите ни по 16-те личностни типа или ги моля да си направят теста на сайта ни преди среща. Това ни дава знание, как човекът възприема нова информация, съответно, дали ще има нужда от повече визуализации или пък предимно от чертежи и мостри; дали е по-гъвкав с времето и какви компромиси е готов да направи, къде ще бъде безкомпромисен.Въпрос 12
Брейн Тръст:
Освен изготвяне на интериорен дизайн, базиран върху наталната карта, какви други услуги предлагате? Мога ли да поискам само изготвяне на хороскоп без интериорен дизайн и обратното?

Никола Николов:
За интериорните консултации и помощта при избор на нов имот можем да не използваме астрология. Изготвям отделно хороскопи в офиса ни или онлайн. Също така провеждам обучения по астрология, а след време и по астродизайн.
Важна част от работата ни са астрологичните тиймбилдинги за екипи на малки и големи компании като Bosch, Booking.com и Chaos. Щастлив съм с възможността да създавам астрологичен контекст в корпоративна среда – резултатите за екипите са изумителни, успявайки да се свържем със себе си, с околните и с макросвета.


БОНУС “Какво вещаят звездите на човечеството”
Брейн Тръст:
Като за финал сме подготвили не точно въпрос към Вас, а по- скоро към звездите. Надяваме се, че нямате нищо против да споделите с нашите клиенти, какво предвещава хороскопът за бъдещето на човечеството в общ план?

Никола Николов:
В края на март 2023 Плутон навлиза във Водолей и ще доведе до големи промени за цялото човечество през следващите 20 години: огромно развитие на технологиите; изкуствения интелект; социалните мрежи; астрономически открития и срещи с извънземни; развитие на астрологията; стачки и борба за свобода, равенство и справедливост; развитие на човешките свръхвъзможности по естествен начин за някои, а за други - чрез технологиите; андрогенност в изкуствата и себеизявата; забързване на времето.
Съветвам всеки да отделя поне по 1 час на седмица за вглеждане в себе си и искрено да заяви нуждите си. След това смело да мечтае, защото мислите ни творят реалността ни. От нас зависи, дали ще има войни и несправедливост, или колективно ще изберем светлината. На Земята се учим как да използваме свободната си воля и да творим всеки ден. И така, какво избирате да сътворите днес?
Брейн Тръст:
Още веднъж Ви благодарим, г-н Николов, че намерихте време да отговорите на въпросите ни. Със сигурност има още много неща, които ние и клиентите ни искаме да разберем за интериорния дизайн по наталната карта на човека или както Вие го наричате Астродизайна. Лично за нас, открехнахте вратата към това любопитно предизвикателство и магичните разкази на звездите.За повече информация относно предлаганите от Никола Николов и Матранг услуги може да посетите техния уебсайт www.mtrng.com или в социалните мрежи Facebook, Instagram, TikTok и LinkedIn:
@matrang_astro
@matrang_astrodesign
Подобни статии: