Ново

През погледа на брокера - Брой 3

15.01.2021

В първите седмици всеки си прави равносметка за изминалата и планове за новата година. Статиите, които сме подбрали за брой 3 на „През погледа на брокера“, ще са Ви от помощ и в двата случая:


Успешното преминаване на годината зависи до голяма степен от нейното начало. Анализа на изминалите месеци, определянето на нови цели и здравата работа за постигането им са ключови както са професионалното, така и за личностното Ви развитие. Отделете време, за да приложите 3 лесни стъпки, с които да дадете силен старт на 2021 г. Кои са те, ще разберете тук.


Според Световната банка глобалната икономика ще нарасне с 4% през 2021 г. Нарастването на заболелите от коронавирус и евентуалното забавяне в разпространението на ваксините биха могли да ограничат възстановяването до едва 1,6% тази година. Четете повече по темата и за очакваните за България данни тук.


За разлика от инвестиция в квантовите изчисления, моментът за купуването на имот с цел отдаване под наем не е подходящ. Сферата на наемите беше тежко засегната заради COVID кризата. Експерти смятат, че тази тенденция ще продължи да се наблюдава – не само при офисите и търговските площи, но и при жилищните имоти. Прочетете цялата статия тук.


Каква ще е съдбата на празните офиси? Някои държави вече започнаха да осъществяват различни проекти, имащи за цел да оползотворят неизползваемите офис пространства. Южна Корея ще изкупи празни хотели и офиси, превръщайки ги в 114 000 жилища в обществения фонд. Повече по темата тук.


Forbes връчи наградите си Forbes Real Estate Awards за 2020 г. Главният изпълнителен директор на Airbnb – Брайън Чески – спечели приза за „Човек на годината“. Причината, както и имената на другите победители, може да разберете тук.


Намирането на баланс между работата и свободното време е трудно, но необходимо. Дейв Паноцо, съосновател на агенцията за недвижими имоти The Panozzo Team, дава три съвета за оползотворяване на времето за почивка. Първият е изготвянето на изпълним график. За втория и третия четете подробно тук.


През 2020 г. се убедихме, че няма нищо по-ценно от здравето и семейството. С краткия любопитен тест на Philip Morris Bulgaria EOOD, реализиран от Storio, ще научите интересни и малки стъпки, с които да направим живота си по-качествен. Направете теста тук.


А вие какви планове и цели си поставихте за новата година? Целете се нависоко и знайте, че всичко се постига с много усилия.

Подобни статии: