Ново

През погледа на брокера - Брой 6

16.04.2021

В тазмесечния брой на „През погледа на брокера“ сме събрали новини в сферата на недвижимите имоти и бизнеса от България и света. Разберете защо има вероятност да се стигне до увеличение в цената на жилищата в следващите редове:
През март 2021 г. се въвежда нова наредба за достъпната среда в имотите. Тя поставя минимални изисквания, които трябва да се спазват, за да бъде придвижването на хора с увреждания улеснено. Въпреки че според регионалното министерство няма да се стигне до скок на цените, строителният бранш е на мнение, че тези условия могат да оскъпят жилищата с 30% до 40%. Цялата статия прочетете тук.Междувременно в САЩ започва да се развива един по-достъпен вид строителство – чрез 3D-принтиране. То използва огромни 3D-принтери, които екструдират строителните материали чрез дюзи, за да построят постепенно 3D-обекта с размерите на къща. Процесът е много по-бърз от традиционния, а имотите – по-евтини. Четете повече тук.Въпреки пандемията през 2020 г. са се наблюдавали увеличения на заплатите у нас. Това установява проучване сред 192 фирми на Tack TMI - водеща компания в областта на консултирането на човешките ресурси и развитието на хора. 53% от анкетираните компании възнамеряват да вдигнат възнагражденията и през 2021 г. с между 5 – 6,5%. Прочетете подробен доклад от проучването тук.
Центърът за бизнес изследвания към университета в Кеймбридж наблюдава ефекта от намаленото заради Ковид-19 работно време и ефекта му върху психическото здраве. Авторите на доклада заключват, че дори един работен ден е в състояние да създаде у служителите чувство за цел и продуктивност. Това се отразява положително върху психиката им и за разлика от безработицата, не води до депресия и тревожност. Още по темата четете тук.
Тази година започна обещаващо за младите български таланти с успехите на Мария Бакалова. Класацията на Forbes “30 под 30“ сега ни дава още поводи за гордост – трима от номинираните кандидати в Европа са от България. За Мария Бакалова това е поредна номинация през 2021 г. Другите двама успешни българи са Ева Чопова и Иван Ковачев. Научете повече за тях тук.

Щастливи сме, че имаме възможност да обявим тази новина – 30-ти октомври беше определен за професионален празник на брокерите и агентите на недвижими имоти. Това беше решено от Министерството на регионалното развитие и благоустройство след предложение на Добромир Ганев, председател на Национално сдружение недвижими имоти. Как е предвидено да се отбелязва празникът четете тук.
Бъдете информирани и вдъхновени и очаквайте още актуални новини в следващия брой на рубриката!
Подобни статии: