Ново

Широко отворени очи по време на огледа

Огледът е една от най-важните стъпки при покупката на жилище, а и определено е много вълнуващо събитие. И как не, та пред вас стои възможността за първи път да прекрачите прага на вашия нов дом! Въображението ви вероятно вече е нарисувало мебелировката, стените са боядисани, кухнята е удобна, а в света на мечтите, вие празнувате около новата си маса, в чисто новата всекидневна.

Мечтите са, за да се сбъдват!

Затова, по време на огледа, Довереният агент от Brain Trust ще положи всички усилия, професионален опит и познания, за да ви даде реална представа за настоящото състояние и възможностите на жилището.

Има няколко основни фактора, на които задължително трябва да обърнете внимание и обсъдите с агента си.

***

Огледът започва отвън!

Вече имате предварителна информация за квартала, но обърнете внимание на местоположението на жилищната сграда.

• Има ли в близост строителни площадки, колко далеч е от голям булевард, какви са работещи търговски обекти в близост и как биха повлияли на нивата на шум и спокойствието в района.

Търсачката на Brain Trust ви позволява да търсите по редица критерии.

• Огледайте се и колко е достъпно и комуникативно мястото – улицата осветена и поддържана ли е, как стои въпросът с паркирането, на какво разстояние е най- близката спирка на градския транспорт.

• Какво е усещането ви за района - разгледайте съседните сгради, междублоковите пространства. От тук лесно може да си извадите изводи за микроклимата, междусъседските отношения, нивото на престъпност и съмнителни или притеснителни активности в квартала, които да вземете предвид.

***

Разположение и етажност!

В професионалния жаргон на брокерите, разположението и етажността често се наричат „двете колони на щастливия дом“ и това понякога се оказва точно така. Разширената опция на търсачката на сайта www.braintrust.bg дава възможност за максимално много опции в помощ на личния ви избор при търсене на имот. Освен населено място, квартал и квадратура, може да заложите важни подробности като етаж, тип строителство, опции за отопление и много други.

• Изложението определя естествената светлина и температури на стаите. Би било много добре, ако детската, спалните и всекидневната са с южно или източно изложение, защото там прекарваме най-много време.

Разбира се, следва да се вземат предвид разположението на апартамента спрямо останалите, етажа, изолацията, балконите, прозорците и дограмата.

• Огледайте разпределението на стаите и преценете дали е удобно за вас. Ако предвиждате ремонти и разместване, преценете доколко носещите стени позволяват реализирането на идеите ви. Имайте предвид, че ако сте на оглед на жилище без мебели, възможно е стаите да ви изглеждат по-големи.

• Не забравяйте общите части! Уточнете каква част от тях се пада на имота, как и от кого се поддържат, какви разходи и проблеми предстоят да бъдат решени. Тези въпроси също ще ви дадат полезна информация за атмосферата в сградата и междусъседските отношения.

***

Важните технически подробности!

Задължителните въпроси по време на оглед са свързани с техническата изправност на инсталациите. При ново строителство можем да сме по-спокойни за евентуалните проблеми, но при стара сграда трябва сме подготвени, ако се изисква ремонт. Разгледайте актуалните оферти ново строителство в най-развиващите се квартали на София тук или използвайте търсачката на сайта на Brain Trust .

• Паднала мазилка или петна от влага – студените месеци само може да ви отворят очите за евентуалните проблеми, които се крият зад тези издайнически знаци. Понякога ситуацията може да е лесно решима, но добрият агент задължително трябва да ви уведоми за подобни проблеми още на огледа.

• Електроинсталация, водопроводна инсталация и канализация. Попитайте не веднъж, не два пъти, интересувайте се и разберете реалното им състояние, особено, ако купувате жилище в стара сграда. Така ще прецените дали в плановете ви би влязъл частичен или цялостен ремонт.

Изброихме само една малка част от факторите, които биха повлияли на избора ви на жилище, още по време на огледа.

За да сте спокойни, че не пропускате съществени детайли при едно толкова важно решение, планирайте огледа от рано, отделете си достатъчно време и си подгответе предварително въпросите. Горещата ни препоръка е да се обърнете към професионалист с „опитно око“ и нужните познания, за да сте уверени, че пристъпвате към имотната сделка информирани и подготвени.

Вижте как конкретно Довереният агент на Brain Trust може да бъде полезен за успеха на вашата сделка: https://www.blog.braintrust.bg/doveren-agent-imam-li-nuzhda-ot-nego-za-uspeshna-imotna-sdelka

Подобни статии: