Ново

ТОП квартали в София за 2022 г

03.11.2022

Въпреки очаквания спад в търсенето на имоти след изминалата пандемична година, 2022 беляза пореден възходящ цикъл на търсенето на жилища – както за лично ползване така и за инвестиция. Естествено, пазарът отговори на нуждите на купувачите с поредното покачване на цените, но и с предлагане на ново, качествено строителство и развиване на кварталите, които се отличиха с потенциал и добра транспортна инфраструктура.

        ***

В тази статия ще разгледаме три от ТОП кварталите на София, като изборът ни се основава на експертните съвети на Доверените агенти, търсенето на нашите клиенти и качеството на строителството.

1. КВ. КРЪСТОВА ВАДА

За запознатите с тенденциите на пазара, търсещите ново строителство и/или покупка „на зелено“, челната позиция на Кръстова вада не е изненада. Кварталът все повече заприличва на добре подреден оазис с много зелени площи и затворени комплекси с контролиран достъп. Районът вече предлага удобства и услуги осигуряващи необходимите нужди на жителите си, но интересът се засилва и заради добрата комуникация до основни точки в града. Един от проектите, които предизвикаха интерес още при обявяването си е в непосредствена близост до планираната метростанция от разширението на линия 2. Сградата е разделена на 4 входа с общо 119 апартамента, включващи мезонети, апартаменти с 1, 2 3 или 4 спални, подземен паркинг, наземни гаражи и магазини. Ние лично сме очаровани от отличните разпределения, рационално усвояване на пространствата и богато остъклени дневни пространства с гледка към Витоша планина. Можете да видите повече информация за новостроящата се сграда на този линк тук

***

2. МАНАСТИРСКИ ЛИВАДИ

Нестихващият инвеститорски интерес и постоянното търсене на жилища в южните части на столицата държи Манастирски ливади в списъка с най-бързоразвиващите се квартали в София. Мащабни нови проекти с насоченост към облагородяване на градската среда направиха квартала по- добро място за живеене и изчистиха противоречивия му имидж от преди няколко години.

Удобството, което дава уредения градски транспорт, наличните в близост училища, детски градини и търговски обекти са привлекли основно млади семейства, което придава и специфичния дух и очарование на Манастирски ливади.

Ако усещате вайб-а на най-бързоразвиващия се софийски квартал, няма да искате да пропуснете това предложение или да кликнете, за да разгледате някои от другите атрактивни оферти в района.

***

3. ХАДЖИ ДИМИТЪР

Да, Хаджи Димитър е сред най-привлекателните квартали както за живеене, така и за инвестиция с увеличение на цените на имотите над средното за столицата за изминалата година.

Един от най-старите и добре развити квартали е с изключително уреден градски транспорт, включително и метро, училища, детски градини и множество търговски обекти, а на пешеходно разстояние, моста „Чавдар“ ни отвежда в центъра на града.

Търсенето на жилища в района е голямо, поради ограничената възможност за ново строителство, затова съветът на Доверените агенти е да сложите кв. Хаджи Димитър в критериите си за търсене. Предлагаме на Вашето внимание апартамент в качествена новопостроена сграда на добра локация, непосредствено до метростанция Хаджи Димитър.

• За да си отбележите за какво да си държите очите широко отворено по време на оглед, вижте съветите от Доверените агенти на Brain Trust:

https://www.blog.braintrust.bg/shiroko-otvoreni-ochi-po-vreme-na-ogleda

• А ако пред Вас стои Големият въпрос за цените на имотите, последвайте този линк:

https://www.blog.braintrust.bg/kak-se-opredelyat-prodazhnite-tseni-na-imotite

Подобни статии: